Genomför en areamätning för att slippa konflikter

Under senare år har det blossat upp många konflikter i Stockholm mellan köpare och säljare av bostäder, och dessa konflikter handlar till största del om att de faktiska måtten på bostaden skiljer från de som står skrivna i kontraktet.

Det här beror ofta inte på att något medvetet försök till fusk ligger bakom – att man helt enkelt försöker luras – utan om att många äldre bostäder i Stockholm faktiskt är felaktigt mätta. Det här handlar alltså om konflikter som är helt onödiga då det faktiskt är väldigt enkelt att korrigera dessa missvisande mått, och det är här vi på Bacuda kommer in i bilden.

Genom att anlita Bacudagruppen för något som kallas areamätning så säkerställer man att alla mått i bostaden är korrekta och där man då som säljare och köpare kan komma överens om ett rimligt pris för bostaden i fråga – oavsett om det nu hamnar lägre eller högre än det som man från början tänkt sig.

Vi har stor kunskap och erfarenhet

Bacuda jobbar med areamätningar över hela Stockholm och våra anställda har väldigt stor erfarenhet, är behöriga och använder sig av instrument som hela tiden ger ett korrekt resultat. Konflikter beroende på ren okunskap gällande mått på en bostad ska inte behöva finnas och här fyller vi således en väldigt viktig funktion.

Vi genomför en areamätning oavsett om det handlar om en stor villa eller en mindre lägenhet och tar alla updrag på lika stort allvar. Det är också därför som våra kunder ständigt återkommer och anlitar oss även för nästa areamätning – detta tar vi som ett bevis på att vi är ledande i branschen. Att anlita oss för en areamätning ska alltid ge det perfekta resultatet – oavsett storleken på bostaden.

En areamätning kan resultera i lägre hyra

Om man anlitar oss för att genomföra en areamätning så kan det vara en god affär även om siffrorna i kontraktet visar sig vara högre än i verkligheten. Om du har en mindre lägenhet så kan du nämligen påpeka detta för din bostadsrättsförening eller hyresvärd och därmed få till stånd en lägre hyra.

Man ska ju inte betala för något man inte har, eller hur? Du ska inte behöva betala för en yta som inte finns och här kan en areamätning alltså hjälpa dig att betala mindre. Av oss får du alltid ett juridiskt bindande dokument som är giltigt fram till dess att nästa areamätning genomförs. Det lönar sig alltid - på ett eller annat sätt - att genomföra en areamätning och av oss får du alltid ett korrekt resultat som stämmer överens med bostadens verkliga mått. Det här är viktigt och vi känner att vi genom vårt arbete gör att bostadsmarknaden i Stockholm får en mer rättvis bild rent ekonomiskt och detta är något som du som kund kommer att ha stor nytta av.

Vi bidrar till att skapa en bättre bostadsmarknad

En bättre och mer rättvis prisbild gällande bostäder i Stockholm är något vi alla tjänar på och genom att regelbundet genomföra areamätningar så kan vi påverka denna prisbild i rätt riktning.